Tehnične lastnosti2019-07-30T15:23:26+00:00

Tehnične lastnosti

Tehnične lastnosti stanovanj

Možna so manjša odstopanja, do katerih lahko pride pri izvajanu del kot posledica izvedbe gradbeno obrtniških del ali na podlagi želj strank po spremembah.

• STENE IN STROPOVI

Notranje površine armiranobetonskih plošč in sten bodo glajene in finalno slikane s poldisperzijskimi barvami v belem tonu, opečne stene bodo ometane, glajene in slikane. Stene v kopalnicah in straniščih bodo obložene s keramičnimi ploščicami in slikane z vodoodpornimi barvami. Stene v kuhinji bodo povsod, tudi v območju predvidene bodoče opreme kuhinje, glajene in finalno slikane s poldisperzijskimi barvami.
Svetla višina stanovanj (od gotovih tal do stropa) bo v pritličju in tipičnih etažah znašala 260 cm, razen v najvišji etaži, kjer bo višina 280cm.

• TLAKI

Izvedeni bodo klasični betonski plavajoči estrihi s predpisano toplotno oziroma zvočno izolacijo. Finalni tlak v bivalnih prostorih bo parket z zaključnimi letvicami, v kopalnicah, straniščih, utilitijih pa keramika. Na balkonih, ložah in terasah se položijo lesene podnice ali keramika v kombinaciji z drugimi materijali (prodec, umetna trava).

• STAVBNO POHIŠTVO

Okna in fasadne stene stanovanjskega dela bodo iz PVC okvirjev, najmanj 6 komorna, zastekljena z izolacijskim troslojnim termopan steklom. Na PVC stavbnem pohištvu v stanovanjih bodo nameščena senčila – zunanje ALU žaluzije z motornim ali ročnim pogonom delovanja. Notranja vrata bodo suhomontažna, podboji in vratna krila pa bodo furnirana ali folizirana. Vhodna vrata v stanovanja bodo protivlomna zvočno izolativna, s kovinskim jedrom in kovinskim podbojem svetle dim. 90/210 cm. Prav tako bodo vhodna vrata zagotavljala predpisano požarno zaščito. Vratno krilo vhodnih vrat bo opremljeno tudi s kukalom.

• OKENSKE POLICE

Notranje okenske police bodo iz naravnega ali tehničnega kamna ali PVC, zunanje pa iz ALU pločevine.

• SANITARNA KERAMIKA

V kopalnicah in WC-jih bodo vgrajeni tipski sanitarni elementi. WC školjke s podometnim kotličkom bodo viseče izvedbe. V vseh stanovanjih bodo skladno s projekti nameščeni prostorni tuši, v nekaterih štiri in petsobnih stanovanjih se lahko kot dodatno opcijo po projektih vgradijo kadi.

• ELEKTROINSTALACIJE

Vsako stanovanje bo prek svojega merilnega mesta in glavne varovalke priključeno na javno električno omrežje. Priključitev bo izvedena v obliki enofaznega priključka z varovalnim elementom 1xDII-35A, z možnostjo izvedbe trifaznega priključka.V posameznem stanovanju bo nameščen nadometni stanovanjski razdelilec z varovalnimi elementi, izvedeni bodo tudi vsi razvodi zaključeni z vtičnicami in stikali. Svetila niso predmet ponudbe, razen stropnih svetil v kopalnici in v ložah. Na vtičnice je mogoče priključiti enofazne porabnike do moči 2,5 kW, razen v kuhinji, kjer je na predvideni lokaciji za štedilnik predviden fiksni priključek, na katerega je mogoče priključiti enofazni porabnik moči do 4 kW.
Za zagotavljanje telekomunikacijskih storitev bo od priključne omarice v kleti stavbe do posameznega stanovanja izveden razvod z optičnimi vlakni, ki se v stanovanju zaključi v nadometni omarici za telekomunikacije. V posameznem stanovanju bo izveden razvod do posameznih telefonskih in televizijskih vtičnic. V vsakem stanovanju bo vgrajena govorna naprava – domofon za komunikacijo med glavnima vhodoma v stavbo in posameznim stanovanjem z možnostjo električnega odpiranja vhodnih vrat.

• OGREVANJE

V stanovanjih bo izvedeno talno gretje preko daljinskega ogrevanja, ki bo na voljo 24 ur dnevno. V vsakem stanovanju bo nameščen svoj števec porabe energije. Temperatura prostorov v stanovanju bo krmiljena s pomočjo sobnega termostata.
• PREZRAČEVANJE
V mokrih zaprtih prostorih, kjer ni možnosti naravnega prezračevanja je predvideno prisilno prezračevanje.
• VODOVOD
Za vsako stanovanje je predviden lasten vodomer. Izvedeni bodo vsi razvodi za hladno in toplo vodo, vključno z vodovodnimi baterijami. Priprava tople vode se bo vršila s pomočjo daljinskega ogrevanja. Gretje tople vode se zagotavlja preko izmenjevalnika toplote na stanovanjski podpostaji.
• HLAJENJE
V stanovanjih najvišje etaže bo v dnevno bivalnem delu vgrajena klimatska naprava.
• KLETNE SHRAMBE
Vsakemu stanovanju pripada kletna shramba.

Ena najlepših sosesk s kvalitetno zasnovanimi raznovrstnimi tlorisi
LOKACIJA
Informacije:
info@novogradnje-maribor.si