Z gradnjo smo pričeli junija 2018, 

stanovanja so bila vseljena jeseni 2019 

Stanovanjska soseska Kare Koroška se nahaja v centru Maribora. Na južni strani meji na Koroško cesto, na zahodni strani na Koprivnikovo ulico ter na severni na Belačevo ulico.

Lokacija
Atraktivna lega ponuja bivanje v centru mesta in hkrati v sožitju z naravo. Urejene sprehajalne poti ob reki Dravi so oddaljene samo 150 metrov. Tukaj je možnosti za rekreacijo, sprostitev in počitek več kot dovolj. Slomškov trg (strogi center) je oddaljen 500 metrov. 800 metrov je oddaljen mestni park, prav tako je prijeten sprehod po ulicah Lenta dosegljiv v roku petih minut.
Stanovanjske enote
Kare Koroška obsega skupno 21 stanovanj v severnem in južnem delu. Vsa so visokega kakovostnega in cenovnega razreda, vendar pa nekatera še posebej izstopajo. Prva smo poimenovali Comfort, druga pa Elite in Elite plus. Slednja so največja, z velikimi terasami, opremljena z najbolj kakovostno opremo in ponujajo najvišjo stopnjo zasebnosti.”
PODROBNOSTI
Lastnosti stanovanj
V vseh notranjih prostorih je finalni tlak parket, razen v kopalnicah, balkonih, terasah, ložah, vhodnem podestu, hodniku in stopnišču kjer je keramika.
– Aluminijasta glavna vhodna vrata
– Vhodna vrata v stanovanja so varnostna in protivlomna ter opremljena s kukalom

– Na oknih in vratih na balkon so žaluzije
– Vhodna vrata v kletne shrambe so kovinska na hodniku požarna
– Samostojno ogrevanje stanovanj s pomočjo kombiniranih plinskih kondenzacijskih kotlov in krmiljenje prek sobnega termostata, ogrevalna telesa so talno gretje
– Ventilatorji v kopalnicah
– Domofoni v stanovanjih