Domov2022-03-17T21:48:49+00:00

Na obrobju Stražunskega gozda gradimo stanovanjsko Zeleno sosesko. Na tem območju bo predstavljala najnovejšo, sodobno zasnovano ter arhitekturno dovršeno sosesko z visoko kvaliteto bivanja v urbanem okolju mesta na eni strani ter mestnega gozda na drugi strani.

V zelenem okolju in le korak od mestnega središča
V zelenem okolju in le korak od mestnega središča

TLORISI STANOVANJ

Kliknite na željen tloris

Preglejte tlorise stanovanj

Kliknite na željeno stavbo

Mobilnost

avtocestne ter avtobusne povezave

Okolica

zelene površine ter gozd

Infrastruktura

trgovina, pošta, šola dosegljiva peš

Poudarek ter dodana vrednost za stanovalca je na udobju, zunanjih površinah ter nizko energetskih stavbah. To bomo dosegli s kvalitetnim projektiranjem, sodobnimi materiali ter skoraj pasivno gradnjo. Pozidava predvideva pet stolpičev povezanih s podzemno garažo.  Ves mirujoči promet za stanovalce je tako predviden v garaži, za goste so predvidena zunanja parkirišča. Velika dvigala bodo ponudila udobne povezave do stanovanj v vsakem stolpiču. Tlorisi stavb ter stanovanj so zasnovani funkcionalno ter sodobno, bistvena prednost je majhnost objektov ter zasebnost stanovalcev.

Stanovanjem v pritličju bodo pripadali atriji, ki bodo delno nadkriti, v višjih nadstropjih pa bodo stanovanjem pripadali funkcionalni ter prostorni balkoni. V zadnji etaži bomo ponudili večja stanovanja s cca 50 m2 velikimi terasami in najboljšim pogledom.

Toplotna črpalka

Vgrajena toplotna črpalka zrak – voda zagotavlja učinkovit, okolju prijazen in ekonomičen način ogrevanja stanovanja ter
priprave sanitarne vode.

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje nudi najvišjo mero udobja. Omogoča gospodarno rabo energije ter boljšo razporeditev temperature. Nizkotemperaturni sistem je brez vročih virov toplote, grelna telesa niso vidna in so vgrajena pod tlemi ter ne zasedajo prostora. Brez prisilnega kroženja zraka, se ob manjšem dvigovanju prahu le ta tudi manj izsušuje.

Lokalna rekuperacija

Naloga lokalnega rekuperatorja je pretok zraka, toplotna rekuperacija in čiščenje zraka. Izbira, s katero se boste v vašem bivalnem prostoru enostavno in učinkovito znebili odvečne vlage, hkrati pa bo vaše prezračevanje potekalo brez toplotnih izgub.

Kontakt

V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na zelenasoseska@novogradnje-maribor.si, nas pokličite na 031-824-000 ali izpolnite kontaktni obrazec.