Lokacija in okolica

Sončne terase se nahajajo v Košaškem dolu na obrobju mesta Maribor, v objemu narave in sonca!

Lokacija v Košaškem dolu se nahaja v novi nastajajoči soseski, ki bo ena najlepših v tem predelu. Pričela se je z izgradnjo modernih samostojnih hiš na zahodnem delu, nadaljuje se z nizom treh vil na spodnjem delu in zaključuje s terasasto gradnjo na najboljšem in najvišjem predelu tik pod vinogradi, ki smo jo upravičeno poimenovali SONČNE TERASE.

Pomembne infrastrukture

Vso pomembna infrastruktura je dosegljiva peš, s kolesom ali vozilom. Preverite razdalje in se prepričajte o kakovosti lokacije SONČENEGA NASELJA:

 27 min (2,1km)

MESTNA OBČINA MARIBOR

OGLED POTI

 9 min (3,6km)

EUROPARK

OGLED POTI

 20 min (1,5km)

OŠ. CENTER MARIBOR

OGLED POTI

Sončne terase bodo izgrajene v mirnem zelenem predelu Maribora v idilični okolici, na rahli prisojni vzpetini. Na severu so vinagradi na vzhodu individualna stanovanjska pozidava, na jugu in zahodu pa je popolnoma novo izgrajena stanovanjska soseska individualnih hiš in nizkih stanovanjskih vil. 

Okolica je v prvi vrsti mirna in sončna. Avtocetsa je dovolj oddaljena, da je hrup iz prometnice zanemarljiv. Za dodatno zvočno prepreko je bil za bolj izpostavljen del naselja bližje avtocesti izgrajen nasip. 

Dostop do območja je enkraten in dosegljiv peš. Mestna občina je oddaljena 2km, z avtomobilom pa srečamo na poti samo en semafor. Do obvoznice proti Avstriji pridemo po povezavi peko Prisojne ulice. Na poti ni semaforiziranih križišč in zastojev. 

Vrtec je oddaljen 900m, Osnovna šola Franc Rozman Stane in Bratov polančič sta obe oddaljeni manj kot 2km.

 7 min (3km)

BOLNICA

OGLED POTI

 1 min (1km)

VRTEC

OGLED POTI

 6 min (2,5km)

ŽELEZNIŠKA POSTAJA

OGLED POTI

 20 min (1,5km)

POŠTA

OGLED POTI

Lokacija nudi hiter dostop do mestnega središča in hkrati omogoča odmik od urbanega življenja v neposrednem stiku z naravo. Terasasta gradnja ponuja lepe poglede proti Pohorju in centru Maribora. Stanovanja so zelo osončena in imajo izhod na teraso, balkon ali ložo.

Terasasta gradnja

V zelenem okolju

Rekreacija in sprostitev

Lokacija ponuja odličen dostop do pomembne infrastrukture, vrtca in šole. Okolica ponuja možnost za rekreacijo in sprostitev. V bližini se nahaja grič Piramida, Tomšičev drevored, Mestni park in Meljski hrib.

1800m do centra

Bližina šol

Neposredna bližina AC priključka (A)

Ostanite povezani z nami – soncne@novogradnje-maribor.si