fbpx

Edinstvena vila na izjemni lokaciji ob mestnem parku v Mariboru, pod Piramido!

Maribor - Center
  • Prodaja
  • Hiša
  • 704,6 m2
  • 1.800.000 €

Splošno o nepremičnini
Cena:1.800.000 €
Letnica gradnje:1924
Letnica Obnove:2006
Kvadratura:704,6 m2

Podroben opis

Maribor - Center

Predstavljamo vam izjemo reprezentativno vilo, z bogato zgodovino, na TOP LOKACIJI v Mariboru – tik ob mestnem parku z najlepšim razgledom na mestni hrib Piramido.

LASTNOSTI NEPREMIČNINE:

Edinstveno staromeščansko vilo je leta 1924 zasnoval mestni stavbenik Rudolf Kiffmann, leta 2006 je bila opravljena generalna prenova.

Z diagonalno postavitvijo proti mestnemu parku in odmiku od gradbene linije ostalih objektov, vila svojo dominantnost v prostoru, le še poudarja.

Lastniki so vili z obnovo vrnili njeno osnovno funkcijo – družinska stanovanjska vila, dodatno so uredili rekreacijsko sprostitveni prostor v kleti objekta in garažo za 3 vozila pred objektom.

Površina vile:

Neto: 704,6 m2 (Gurs), stanovanjske površine 362,6 m2 (GURS).

Etaže in razporeditev: K+P+1+M

Klet: vinoteka, shramba, rekreacijski del z bazenom (3 x 7 m), sauna, WC, tuš, prostor za počitek in druženje, kotlovnica in strojnica (ogrevanje s toplotno črpalko – talno, + ponekod radiatorji, dodatno možnost gretja na mestni plin).

Pritličje: sprejemni del – dostopna terasa z vhodom, vetrolov in avla, kuhinja, jedelinica, dnevna soba, sprejemnica z verandama in teraso, garderoba, WC.

Skupna površina 214 m2.

1.Etaža: Komunikacijska galerija z dostopom na razgledno teraso, spalnica z garderobo, kabinet, spalnica, knjižnica z dostopom na teraso, kopalnica.

Skupna površina: 201 m2

Mansarda:

Soba za goste s kopalnico – z ločenim vhodom iz stopnišča.

Velik dnevno bivalni prostor, spalnica, garderoba, kopalnica, galerija z dostopom na najvišjo teraso.

Skupna površina: 141 m2

Posamezne etaže so povezane z lepo oblikovanim stopniščem, možnost vgradnje dvigala.

Zunanja ureditev: prostorno in urejeno dvorišče ter vrt z okrasnim drevjem ter grmičevjem, fontana, zalivalni sistem, zunanji prostor za druženje z žar prostorom (električna tenda), garaža za 3 avtomobile, mini kuhinja in WC.

Površina celotnega zemljišča: 1170 m2

Zaradi bogate zgodovine, edinstvenega značaja in izjemne lokacije je vila primerna tako za stanovanjske kot za poslovne namene!

Za dodatne informacije oz. za termin ogleda pokličite v Novogradnje Maribor – center nepremičnin, GSM +386 51 381 300, ali pa nam pišite na email: alenka.petrovic@novogradnje-maribor.si, oz. nas obiščite v naših prostorih, Novogradnje Maribor – center nepremičnin, Glavni trg 18, Maribor, za stranke imamo zagotovljeno parkirno mesto.


Splošno o nepremičnini
Cena:1.800.000 €
Letnica gradnje:1924
Letnica Obnove:2006
Kvadratura:704,6 m2
Go to Top